Vremea va rămâne instabilă. În Transilvania, ploile vor fi abundente, potrivit ANM.

 Acestea vor avea și caracter torențial, iar în jumătatea nordică a Moldovei, precum și în zona de munte a județelor Harghita, Covasna și Bacău, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare și doar pe suprafețe mici, îndeosebi în primele ore ale intervalului vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h și în est și sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului în zona montană, precum și în est și sud-vest. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua anterioară în regiunile sudice, se vor încadra la nivelul întregii țări între 16 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea. Duminică 30 mai. Nu scăpăm de ploi

Și duminică, 30 mai, vremea va rămâne răcoroasă. Cerul va fi mai mult noros și și vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice, în prima parte a intervalului la deal și la munte, local în vest, centru și nord, și pe arii mai restrânse în rest, iar seara și noaptea, local cu precădere în sud și sud-est și în zonele montane aferente. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe suprafețe mici, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua la munte și în sud-vest, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade

sursa: ANM