Vremea va continua să fie instabilă, spun meteorologii, dar temperaturile vor fi normale pentru acest interval.

ANM a emis un cod galben pentru intervalul 13 mai, ora 16.00 – 14 mai, 21.00.  În intervalul precizat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni.

Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Vremea. Nu scăpăm de ploi! Avertizare de la ANM

Izolat fi condiţii de grindină. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări, mai mult în prima parte a zilei în vestul şi estul teritoriului, precum şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor  varia  între 5 şi 13 grade.
Presiunea atmosferică va scadea usor dinspre nord-vest si nord, încât regimul baric se va menţine ciclonic,transmite ANM.

Prognoza meteo în Transilvania și la munte

În Transilvania și la munte, Vremea va fi în general instabilă, răcoroasă. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Izolat, vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea unele intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, cu viteze mai mari pe creste. Valorile termice vor continua să scadă faţă de intervalul anterior.

Vremea la mare

Pentru cei care vor să ajungă pe litoral, meteorologii anunță vreme răcoroasă. Cerul va fi noros şi trecător, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 17 grade, iar cele minime între 11 şi 13 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 14 şi 16 grade, informează ANM.

Următoarele săptămâni se remarcă prin diferențe mari de temperatură. Astfel, în toată țara e posibil ca de la temperaturi maxime de 27 de grade să se ajungă la 10 -12, în mod brusc.