Vremea va fi mohorâtă în toate regiunile, în intervalul 5-6 aprilie, transmite ANM.

Ulterior, temeperaturile vor continua să crească, însă, cantitatea de precipitații va fi însemnată.

Astfel, vor fi averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de luni, 5 aprilie,vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice. Izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

Vremea în Transilvania

Potrivit ANM, se vor înregistra precipitații mixte.

 În zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată.

Temperatura maximă va fi scădere față de zilele trecute.  Va varia între 11 – 12 grade luni, iar marți vor ajunge n jurul valorii de 8 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 6 grade.

În Câmpia Română, Câmpia de Vest, în zonele joase de luncă din Transilvania (Culoarul Mureşului) şi din Moldova, dar şi în mare parte din Dobrogea, temperatura medie este cuprinsă între 10 şi 12 grade Celsius. În zonele de podiş din Moldova şi Transilvania, precum şi în dealurile subcarpatice, valorile medii de temperatură se încadrează între 8 şi 10 grade, transmite ANM.

Iarna mai are replici

„Luna aprilie este o lună reprezentativă de primăvară, mai stabilă decât luna precedentă, martie. Fenomenele specifice iernii sunt rar resimţite, iar fenomenele extreme de vară au o frecvenţă foarte redusă. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura
medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare”, susţin meteorologii, potrivit Agerpres.

sursa: ANM