Vremea va rămâne instabilă, este atenționarea ANM, valabilă până pe 2 iunie.

De asemenea, ploile vor fi abundente, în special în Transilvania.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 10…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va ajune la 21 de grade, luni, 31 mai, apoi va scădea cu mult sub cea climatologic normală pentru această dată şi va avea valori de 14…17 grade.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi noros şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp şi izolat 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, mai ales în prima parte a intervalului. Temperatura aerului va scădea faţă de intervalul precedent.

Vântul va sufla slab până la moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului în zona montană, precum și în est și sud-vest. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua anterioară în regiunile sudice, se vor încadra la nivelul întregii țări între 16 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea se va menține răcoroasă. Cerul va fi variabil, temporar noros mai ales noaptea, când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi de 20-21 de grade, iar cele minime de 16-17 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 17 şi 21 de grade.

Vremea în București

Și în București va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 10 – 25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă, în jurul a 21 de grade duminică, va scădea apoi cu mult sub cea climatologic normală pentru această dată și va avea valori de 14 – 17 grade, iar cea minimă va fi de 11 – 13 grade.

sursa: ANM