Vremea devine instabilă, potrivit ANM. Cerul va fi variabil, mai mult noros. Se vor înregistra averse și descărcări electrice în sud-vest, centru, nord și nord-est, local în sud și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat se va semnala grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în zonele montane. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h la altitudinile mari, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 16 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Vremea în Transilvania

Vremea va fi instabilă și în Transilvania. Ploile vor fi, de asemena, însemnate cantitativ, spun meteorologii. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp. În restul țării, vremea va fi frumosă, cu cer variabil și doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceaţă, mai ales pe litoral.

Prognoza meteo, joi, 27 mai

Vremea se menține instabilă, joi, 27 mai. Potrivit ANM, În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, dar și în Carpaţii Meridionali şi Orientali vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, în special la munte, izolat va cădea grindină şi vor fi posibile vijelii. În regiunile vestice şi nord-vestice şi în extremitatea de sud-est, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade, iar cele minime vor varia între 8 și 17 grade.