Vremea se răcește și va ploua torențial, informează ANM. Temperaturile maxime vor varia între 20 și 26 de grade.

În sudul, estul și parțial în centrul țării vremea va fi instabilă. Cerul va fi noros și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp, iar în Oltenia, vestul Munteniei și în zona Carpaților Meridionali 30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Vremea în Transilvania și la munte

În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp și, izolat, îndeosebi în sud-vest și centru 40…50 l/mp. În regiunile vestice şi nord-vestice, precum şi în sud-estul extrem, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

Prognoza meteo în Capitală

Și în București vremea va fi instabilă. Potrivit ANM, Cerul va fi noros mai ales în primele ore ale zilei și din nou spre seară și noaptea, se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Vineri, 28 mai

Vremea va fi în general instabilă. Cerul, variabil, va avea înnorări accentuate și se vor semnala averse și, trecător, descărcări electrice în zonele montane, local în nord, centru și sud și pe arii restrânse în restul țării. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

sursa: ANM