Vremea va continua să fie mohorâtă, potrivit ANM.

Astăzi, 20 aprilie, va ploua în toate regiunile.

Cantitățile de apă vor trece de 25 de litri pe metru pătrat. La munte, la altitudini de peste 1700 de metri vor fi precipitații mixte, iar vântul intens va spulbera zăpada.Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 16 grade, anunță ANM.

Vremea în  Transilvania

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire. De joi, 22 aprilie, se va ajunge la o medie a acestora de 16 – 17 grade. Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură.  După 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianual. La  nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18 – 20 de grade. În ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25 aprilie. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5 – 7 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 şi 28 aprilie şi spre începutul lunii mai.

Și în Maramureș vremea se va încălzi uşor . De joi, 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade. Spre finalul săptămânii (23 – 25 aprilie), este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie în creştere treptată spre 20 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În București, vremea va fi rece rece pentru această perioadă.

Temperatura maximă va ajunge la 13 grade. În a doua parte a zilei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp.

Când ne vom bucura de soare

Meteorologii au și vești bune. De miercuri, sunt așteptate temperaturi de până la 22 grade. Izolat, vor fi însoțite de fenomene electrice, iar local vor fi și condiții de grindină. Miercuri, va ploua doar în nord-vest, iar joi și în vest, centru, în zonele de deal și de munte.

sursa: ANM