Potrivit ANM, vremea va continua să se încălzească treptat, dar primele zile ale lunii aprilie vor fi mai reci decât normalul acestei perioade.

Vremea în Transilvania

Vremea va fi mai rece în perioada 31 martie – 2 aprilie. Temperatura maximă va varia între 10…13 grade. Cele vor fi minime negative în mare parte a regiunii. Ulterior, temperaturile vor fi în creştere, ajungând în data de 2 aprilie la valori peste cele obişnuite perioadei din an, cu maxime de 15…19 grade şi minime de 2- 6 grade. Apoi, estimările prognostice indică o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15-20 de grade) cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie (11…14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar mediat regional va fi de 0…5 grade.

Vremea în Maramureș

Potrivit ANM, temperaturile vor creşte treptat de la valori ce vor caracteriza o vreme rece. Cele minime vor varia între 9…11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…3 grade l După data 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14…16 grade şi minime de 2-6 grade.

Prognoza meteo la munte

Până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1…4 grade şi noaptea -8…-3 grade) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4…10 grade şi minime de -4…2 grade.

Vreme caldă la București

În 31 martie şi 2 aprilie, vremea va fi caldă. (maxime de 11-14 grade şi minime de 0-4 grade) la o medie a celor diurne de 18-20 de grade şi a celor nocturne de 3-5 grade, peste cele climatologic specifice, tansmit meteorologii.

Specialiștii în sănătate avertizează că schimbările climatice pot produce modificări ale stării de sănătate.

De asemenea, meteorologii susțin că impactul asupra ultimelor modificări se reflectă direct asupra agriculturii. Seceta din ultimii ani a produs pagube uriașe în agricultură în toată Europa.

Sursa. ANM