Vremea se schimbă brusc, potrivit ANM. Temperaturile sunt în scădere ușoară, dar normale pentru această perioadă.

La noapte, cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în a doua parte a nopții în Moldova și Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei și 17 grade în Dealurile de Vest. În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va ajunge la 7 grade.

Vremea Revin ploile

Ziua va ploua local în estul țării și pe arii restrânse. La munte și în sud-vest, Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depasi local 10…15 l/mp, izolat 25 l/mp, iar pe spații mici vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în est și în sud-vest și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade.

Prognoza meteo, joi, 13 mai

Vremea se va menține general instabilă și răcoroasă. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în jumătatea de vest a țării și la munte și local în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări, mai ales în prima parte azilei în vestul și estul teritoriului,  dar și la munte.

Temperaturile maxime  vor fi cuprinse între 16 și 22 de grade, iar cele minime vor varia  între 6 şi 13 grade.

În Bucureşti, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate seara și noaptea, când vor fi averse slabe și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

sursă: ANM