Vremea va rămâne instabilă în toată țara, transmite ANM.

În sudul Banatului, Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, jumătatea vestică a Munteniei și cea nordică a Moldovei, dar şi în Carpaţii Meridionali şi Carpații Orientali, cerul va fi noros şi se vor înregistra averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, și izolat îndeosebi în sud-vest și centru 40…50 l/mp. În regiunile vestice, nord-vestice şi sud-estice, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile minime vor varia între între 7 și 17 grade.

Vremea în Transilvania și la munte

Se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse 50…70 l/mp în special în sudul și estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele montane aferente. În regiunile vestice, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată, iar în sud-estul extrem fenomenele asociate instabilității se vor manifesta îndeosebi spre seară și noaptea. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor.  La munte rafalele vor depăşi 70 km/h  mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali).

Prognoza meteo, sâmbătă 29 mai

Începând de sâmbătă, 29 mai,  se va încălzi ușor în regiunile sudice, unde valorile termice se vor apropia de mediile multianuale, dar se va menține răcoroasă în restul țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice în zonele montane, local în vest, nord-vest și centru, iar pe arii mai restrânse în sud-estul țării.

Vântul va sufla slab până la modera, mai intens a munte, în est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor  varia între 6 și 16 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

sursa: ANM