Vremea se va încãlzi în  toată țara, dar va rămâne instabilã. În jumãtatea de est a ţãrii şi în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii, potrivit ANM.

Marți, 15  iunie, temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade pe litoral şi 28 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 10 şi 17 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În jumãtatea de est a ţãrii şi în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 25…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici.

 

Pericol de inundații, fenomene extreme

Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei în Moldova, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Oltenia, precum şi în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în rest.  Noapte,în jumãtatea esticã a teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp şi, izolat, 35 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în sud şi sud-est va cãdea grindinã.

Vântul va avea intensificãri la munte, unde vitezele vor depãşi 80…90 km/h, cu precãdere pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar temporar şi în celelalte zone, local cu rafale în general de 50…60 km/h, în sud-vest dar şi asociate ploilor, când foarte probabil se vor semnala şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiuni şi 14…15 grade pe litoral.

Vremea în Transilvania și la munte.Pericol de inundații până miercuri ora 13.00

Atât ziua cât și nopatea  averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense – în sudul, centrul şi estul ţării, în zonele montane şi submontane și pe arii mai restrânse în rest, îndeosebi în a doua parte a zilei, iar în vest, centru, nord și nord-est, cu precădere noaptea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo în Capitală

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Vreme instabilă și miercuri, 16 iunie

Potrivit ANM, miercuri, 16 iunie,  vremea va fi în general instabilã.  Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil şi mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, la deal, la munte, local în sud, est, centru şi izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi vor fi condiţii de grindinã şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade.