Vremea va fi mohorâtă în toare regiunile, anunță ANM.

Până la ora 21.00 este în vigoare o atenționare meteo de ploi abundente și vânt puternic.

Zonele afectate sunt Transilvania, Crișana, Banat, Maramureș.

Se vor înregistra descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină

Vântul va sufla moderat, mai puternic în Transilvania. În zona Carpaților Meridionali, 70-80 km//h.

După-amiaza şi noaptea ploile se vor manifesta, mai ales, în regiunile din est şi sud, dar la nivel local. Vor fi mai ales averse şi se vor semnala descărcări electrice, chiar condiții de grindină.

Vremea la munte

În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele înalte de munte.

ANM transmite că vom reveni la temperaturi de primăvară, de duminică, 4 aprilie.

unt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18…22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori la amiază de 12…15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 3…8 grade, precizează meteorologii.

Prognoza meteo în București

Potrivit ANM, vremea în București , vremea va fi ușor mohorâtă vineri Cerul va fi variabil pe parcursul întregii zile, însă, înnorările și precipitațiile se vor semnala în special în cea de a doua parte a zilei. Va ploua în averse, urmând să se semnaleze și descărcări electrice.

Temperatura maximă va fi de 20 … 21 de grade Celsius. Minima va fi de 7 … 8 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei.

În weekend, vremea va fi ploioasă, iar temperaturile vor scădea simțitor.

De luni, 5 aprilie, vor alterna zilele reci cu cele calde. Se vor înregistra temperaturi maxime între 18 și 22 grade. Regional, media minimelor termice va fi de 3…8 grade, transmite ANM.