Vremea se va menține răcoroasă în toată țara, potrivit ANM.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade.

Cerul va fi mai mult noros și va ploua în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, iar mai ales în prima parte a nopții și în regiunile sudice. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. Vor fi și  intensificări ale vântului, iar pe arii restrânse, cantitățile de apă vor mai depăși 10…15 l/mp. În restul teritoriului astfel de manifestări se vor semnala pe arii restrânse.  Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

Vremea în Transilvania

În partea de nord a țării, cerul va fi noros și se vor înregistra descărcări electrice. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara.Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă de 15…20 l/mp și peste 25…35 l/mp, dar izolat și grindină. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale.  Cerul va fi variabil și doar izolat și trecător va ploua slab. Vântul va avea intensificări locale la munte, îndeosebi pe creste, în prima parte a zilei și în vest, centru, sud și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo, sâmbătă, 15 mai

Vești ma bune de la meteorologi sunt pentru sâmbătă, 15 mai. Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, dar va deveni treptat în general instabilă. În cursul zilei,  cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua în general slab cantitativ, mai ales în zona montană și în extremitatea de sud a țării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

sursa: ANM