Vremea va continua să se încălzească în toată țara, potrivit ANM.

Cerul va fi variabil, mai mult noros și izolat ploi de scurtă durată vor fi în zona de munte și în dealurile subcarpatice ale Munteniei și Olteniei. Noaptea vor fi înnorări în cea mai mare parte a țării și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, în special la deal și la munte.

Vor fi condiții de grindină, iar probabilitatea pentru cantități de apă însemnate (peste 15…20 l/mp) va fi mai ridicată în zona Carpaților Occidentali.

Vremea la munte și în Transilvania azi, 24 mai

Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, iar noaptea se va intensifica treptat în sudul Transilvaniei și în zona Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60…80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 18 grade. Cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo, luni, 25 mai

Vremea va continua să fie frumoasă, dar în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Astfel, se vor înregistra averse, care vor avea și caracter torențial. De asemenea, vor fi frecvente descărcări electrice , chiar grindină. . În restul teritoriului, vor fi înnorări temporare, iar astfel de fenomeme se vor semnala pe arii mai restrânse.

Temperaturile maxime vor varia între 20 și 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și cele mai ridicate în Lunca Dunării, iar iar cele minime se vor situa între 8 și 16 grade. Dimineața și noaptea, cu totul izolat se va semnala ceață.

Vremea în București

Vremea în Capitală se va menține apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va atinge 13…15 grade.