Vremea va fi în general frumoasă, transmite ANM. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, mai scăzute pe litoral.

Cerul va fi variabil, mai mult noros la munte. Astfel, vor fi averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în zonele montane și izolat în restul țării. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, în sudul Banatului cu viteze de 60…70 km/h, iar trecător și de scurtă durată în nord-vestul teritoriului și la intensități mai mici, spre sfârșitul intervalului și în sud, centru și nord-est. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 6 și 17 grade. Cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea în Transilvania. Nu scapă de ploi

Vremea va fi caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar va deveni treptat instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în sud-vest, centru, nord-est, pe arii mai restrânse în nord-vest și sud și izolat în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense spre seară și noaptea. Ploile vor avea și caracter torențial și pe alocuri vor fi vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15…25 l/mp, cu precădere în zonele montane și în Transilvania, potrivit ANM.

Cât de cald va fi în Capitală

În București, vremea  va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales după-amiaza și noaptea, trecător vor fi averse slabe și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Prognoza meteo pentru miercuri, 26 mai

Vremea va deveni instabilă în estul, centrul și sudul țării, precum și la munte. Cerul va fi noros și vor averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină și vijelii. Pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului va fi frumos, cu cer variabil și doar izolat se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul Moldovei şi 28 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Sursa: ANM