Vremea va fi mai caldă decât e normal pentru această perioadă, transmite ANM.

Cerul va fi noros și vor fi perioade în care se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice-respectiv averse și descărcări electrice. Local în vest și nord-vest și în zonele montane aferente, pe arii mai restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în centru și sud-vest.

În nord-vest pe suprafețe mici, ploile vor fi în general moderate. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantități de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, pe arii restrânse va fi  ceață.

Vremea la munte

Si la munte va continua să se încălzească, mai mult în regiunile extracarpatice. Astfel , la nivelul întregii țări se vor înregistra valori termice mai ridicate decât cele normale pentru această dată, dar va deveni în general instabilă, informează ANM.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo de la ANM. Cât de cald va fi în Capitală

În București, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.  Cea minimă va fi de 10…12 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Cerul, variabil ziua va avea înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcărielectrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi cuprinsă între  26…27 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade.

Duminică, sunt așteptate temperaturi de 30 grade în Oltenia și Muntenia.