Vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru această perioadă, în toată țara.

Potrivit ANM, cerul va fi temporar noros, dar numai pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, posibil însoțite și de descărcări electrice. Mai mult în estul și centrul țării și în zonele de munte. Vântul va avea intensificări în zona înaltă de munte, iar la începutul nopții, pe alocuri și în restul teritoriului, dar mai ales în est și sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 grade şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Vremea în Transilvania și la munte

Vremea va deveni mai răcoroasă în vestul, centrul și nordul țării, iar în restul teritoriului, deși valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult noros în nord, centru, est și sud-est, precum și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, în general slabe cantitativ.

În estul Munteniei și în Dobrogea, pe alocuri, vor fi posibile descărcări electrice. În nordul Carpaţilor Orientali, trecător, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu unele intensificări mai mari în zona montană înaltă. Local şi temporar, va sufla mai tare în centru și sud. Temperaturile maxime vor varia între 13…14 grade în nord-vest și 25…26 de grade în sud-est. Cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade.

Prognoza meteo, marți, 4 mai

Marți, 4 mai, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Vremea se va răci și în regiunile sudice și sud-estice, devenind ușor răcoroasă pentru această dată în toată țara. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral și 22 de grade în sudul teritoriului. Cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei și 12 grade în Dealurile de Vest.

sursa: ANM