Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească.  Astfel, se vor   înregistra temperaturi normale pentru această dată. În regiunile vestice, nordice și centrale, cerul va fi noros. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul intervalului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă a Carpaților Orientali. Rafale moderate vor fi   în vest, nord și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra, între 21 și 27 de grade.   Cele minime vor fi cuprinse între 9 și 16 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.  Izolat, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea în Transilvania

În regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și la munte, temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales din a doua parte a zilei vor fi perioade în care local se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe suprafețe mici se vor acumula cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări tempoare în a doua parte a intervalului, când doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, unde va sufla cu peste 70 km/h, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 31 de grade. cele minime vor fi cuprinse între 5 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Prognoza meteo, duminică, 22 mai

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Trecător cerul va avea înnorări și pe alocuri vor fi averse însoțite de descărcări electrice, în primele ore ale intervalului în sudul și sud-estul teritoriului, apoi îndeosebi la munte, în vest și în nord-vest.

sursa: ANM