Potrivit ANM, vremea va fi mohorâtă în toate regiunile. Cerul va fi variabil, mai mult noros și vor fi precipitații în vest, nord și centru și izolat în restul teritoriului.

Vremea la munte

Precipitațiile se vor transforma în ninsoare în zonele montane, mixte în Transilvania şi în Maramureş. În celelalte regiuni, va ploua.

Vântul va avea intensificări temporare, mai ales la munte. Rafalelevor ajunge la 60…80 km/h la altitudini mari, viscolind sau spulberând zăpada, dar trecător și cu viteze mai mici si în sud și sud-est. Pe suprafețe mici se va produce brumă.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea se va menține rece pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, iar vântul va deveni moderat în a doua parte a intervalului. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Prognoza meteo, sâmbătă, 16 aprilie

Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor, însă, temperaturile vor fi tot sub mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros, mai ales seara și noaptea în jumătatea de sud-vest a țării, unde vor fi condiții de ploi.

Cum va fi vremea la munte, sâmbătă

La munte se vor semnala precipitații mixte.

Cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă și brumă.

Duminică, 18 aprilie, vremea va fi în general mohorâră și mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Izolat, mai ales pe parcursul zilei, va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă pot atinge cantități însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maximă se va încadra între 7 și 16 grade, iar cea minimă va varia între -2 și 8 grade. Spre seară, va fi ceață.

sursa: ANM