Vremea va continua să fie rece și astăzi, 19 aprilie, informează ANM.  În jumătatea de est, vor fi averse şi temperaturi sub 15 grade Celsius. La altitudini de peste 1.500 metri va ninge. În jumătatea de vest, soarele va fi generos şi termometrele vor arăta peste 20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

Meteorologii anunță precipitații mixte la munte, în următoarele 48 de ore.

La altitudini de peste 1500 de metri, din cauza variațiilor de temperatură se menține riscul producerii de avalanșe.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Astăzi, 19 aprilie, în Transilvania, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. Temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 14…15 grade . Cele minime vor varia între 1…2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a treia săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante pe fondul răcoros al vremii, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13…15 grade și minime de 2…3 grade.

Pe tot parcursul zilei, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată. În Maramureș, temeratura se va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 15…16 grade şi ale temperaturilor minime de 4…5 grade. Până la sfârşitul celei de-a treia săptămâni de prognoză se estimează că vremea va fi răcoroasă, cu oscilaţii termice puțin importante de la o zi la alta, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 15..16 grade și minime de 4…5 grade.

În Capitală, vremea se va menține rece pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, iar vântul va deveni moderat în a doua parte a intervalului. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Meteorologii spun că ne vom bucura de soare, abia la sfțrșitul săptămânii.

„Luna aprilie este o lună reprezentativă de primăvară, mai stabilă decât luna precedentă, martie. Fenomenele specifice iernii sunt rar resimţite, iar fenomenele extreme de vară au o frecvenţă foarte redusă. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura
medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare”, susţin meteorologii, potrivit Agerpres.