Vremea va intra înr-un proces de încălzire semnificativă, potrivit ANM.

Cerul va fi mai mult noros. Va ploua în general slab cantitativ, pe arii relativ extinse în sudul și sud-estul țării și izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în extremitatea de sud a teritoriului, trecător vor fi posibile și descărcări electrice.

Vremea la munte

În zona montană înaltă vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, precum și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor varia între 0 și 10 grade. Izolat, în zonele joase va fi ceață.

Prognoza meteo în București

În Bucureși , vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel, temperatura maximă va fi de 17…18 grade. Temperatura a minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de apariție a ploii va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață

Vremea, vineri, 29 aprilie

Vremea va continua să fie caldă pentru această perioadă. În nord vestul, nordul și centrul ţării, dar și la munte instabilitatea atmosferică se va manifesta, în special după amiaza şi seara, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Extremă, sâmbătă, 30 aprilie

Pentru sâmbătă, 30 aprilie, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an în toate regiunile. Temperaturile maxime vor încadra în general între 20 și 28 de grade. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe în nord şi nord-est, inclusiv zona montană aferentă, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

În nordul țării,  la munte şi în dealurile sudice vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi înnorări, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităti de apă însemnate, în special în nord-vest şi vor fi condiţii de grindină.

sursa: ANM