Vremea se va încălzi treptat, în toate regiunile.

În Banat, în intervalul 1-3 aprilie, va fi mai rece decâ normalul acestei perioade. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 6 și 9 grade, iar minima va varia între 2 și 5 grade.

De săptămâna viitoare, temperaturile vor reveni la normal pentru această perioadă.

Maxima va ajunge la 13 grade, iar minima la 6 grade.

Vremea în Transilvania

Potrivit ANM, în Transilvania vremea va fi ușor rece pentru această perioadă a anului. Temperatura maximă va varia între 10-13 grade. Temperaturile minime vor fi negative în mare parte a regiunii. Ulterior, temperaturile vor fi în creştere. De luni, 5 maximele vor ajunge la 15…19 grade şi minime de 2- 6 grade. Ulterior, va fi o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15-20 de grade) cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie (11…14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar mediat regional va fi de 0…5 grade.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureș, temperaturile vor creşte treptat de la valori ce vor caracteriza o vreme rece. Cele minime vor varia între 9…11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…3 grade. După data 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14…16 grade şi minime de 2-6 grade.

La munte va fi cald

Până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1…4 grade şi noaptea -8…-3 grade) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4…10 grade şi minime de -4…2 grade.

Temeperaturi de primăvară în Capitală

În perioada 1-5 aprilie, vremea va fi caldă. (maxime de 11-14 grade şi minime de 0-4 grade) la o medie a celor diurne de 18-20 de grade şi a celor nocturne de 3-5 grade, peste cele climatologic specifice, tansmit meteorologii.

Vremea, influență directă asupra stării de sănătate

Meteorologii și specialișii în sănătate recunosc că unele modificări ale vremii influențează direct organismul uman.

Oscilațiile temperaturilor de primăvară asupra noastră se manifestă, de cele mai multe ori, prin oboseală și apatie.

Din acest motiv, medicii încurajează practicarea sportului și alimentația sănătoasă.