Potrivit ANM,  vremea se va încălzi treptat. Temperatura aerului va creşte de la valori sub normele perioadei la început (maxime de 12-14 grade şi minime de 3-5 grade) la o medie a celor maxime de 18-20 de grade Celsius.  Temperaturile minime vor fi cuprinse între de 6-8 grade.

Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante. Astfel,  zilelele calde (cu maxime în medie de 18-22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori la amiază de 12-15 grade).  Regional, minimele termice vor fi de 3-8 grade Celsius.

Vremea în Crișana

Și în Crișana vremea se va încălzi ușor, în următoarea perioadă.

De marți, 30 martie şi până pe  2 aprilie, de la valori mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început.  Se vor înregistra maxime de 10-13 grade şi minime de 2-5 grade. Din 3 aprilie,  sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18-22 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 12-15 grade). În tot acest interval minimele termice vor fi în medie de 2-7 grade Celsius. transmite ANM.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Vremea va fi mai rece decât normal la începutul săptămânii. Temperaturile maxime vor fi între  10-13 grade Celsius. Nopatea se vor înregistra temperaturi   negative în mare parte a regiunii; apoi temperaturile vor fi în creştere, ajungând în data de 2 aprilie la valori peste cele obişnuite perioadei din an, cu maxime de 15-19 grade şi minime de 2-6 grade Celsius, anunță meteorologii.

Vremea la munte

La munte, până în data de 2 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse -1 şi -4 grade, iar cele minime vor varia  între -8 şi -3 grade Celsius la temperaturi peste cele normale. cu maxime în medie de 4 – 10 grade şi minime de -4 şi până la 2 grade Celsius. Apoi,  vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale

Ce îi așteaptă pe bucureșteni

În București, vremea va continua să se încălzească.

În 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 11-14 grade şi minime de 0-4 grade) la o medie a celor diurne de 18-20 de grade şi a celor nocturne de 3-5 grade, peste cele climatologic specifice.

sursa. ANM