Vremea va fi mohorâtă în toate regiunile, conform ANM. Se vor înregistra precipitații, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu precădere pe timpul nopţilor. Media

Media maximelor va fi de 6 – 10 grade, iar a minimele vor oscila între -7 şi -3 grade. După data de 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13 – 15 grade ziua şi între 1 şi 4 grade, noaptea.

Vremea. Vine gerul peste România

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea. Este valabilă până joi, 25 februarie, ora 12.00.

Astfel, se vor înregistra ninsori în toate regiunile. Vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Județele afectate sunt  Alba, Argeş, Bacău, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Pericol mare la munte

Salvamont spune clar că este interzis să se schieze în aceasta perioadă, dat fiind pericolul mare de avalanșă.

La peste 1800 de metri, în Munții Făgărașului, riscul de producere a avalanșelor de zăpadă este imens, urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile.

Gradul de alertă a ajuns la niveul 5, acesta fiind cel maximum.

Oficialii Salvomnt explică și cum se produc avalanșele de zăpadă, în urma schimbărilor meteo din ultima perioadă.

„  Zăpada și-a schimbat consistența și schiurile nu mai alunecă atât de bine. Şi există condiții de producere a accidentelor și pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă. Deci, multă responsabilitate din partea celor care merg pe munte.  Indiferent dacă activitatea lor se limitează la pârtiile pe schi sau la drumeții. Iar avalanşele sunt un pericol real”, precizează Salvamont Sibiu.

Șansele ca temperaturile să revină la normal pentru această perioadă, sunt în weekend. Meteorologii prognozează că vom scăpa de ploi și de frig din 27 martie.