Vremea va continua să fie instabilă în acest weekend, potrivit ANM. cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul și nord-vestul țării, precum și la munte.  La începutul zilei , mai mult  în sud-vest, unde vor fi perioade în care, pe arii în general restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în zona Carpaților Orientali.  Viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile minime vor varia între 4 și 14 grade.

Vremea. Weekend cu vijelii. Cum va fi la munte

La munte se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi  posibile vijelii și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala la început local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în rest.

Sprea seară, cu precădere în sudul țării, în Carpații Meridionali și de Curbură. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor acumula cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade.   Cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade.

Prognoza meteo, duminică, 16 mai

Vremea va fi instabilă, duminică, 16 mai. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.  În prima parte a zilei  în cea mai mare parte a țării, iar noaptea pe arii restrânse, cu precădere în vest și nord-vest, precum și la munte. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare.  Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade. Cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

sursa: ANM