Cu doar trei săptămâni înainte de Paşti, pensiunile aflate în Mărginimea Sibiului încă dispun de camere libere, iar proprietarii trăiesc astfel cu speranţa că gradul de ocupare va ajunge la maximul permis în această perioadă, respectiv 70%.

„La ora actuală trebuie să ținem cont de regulile impuse de pandemie, gradul de ocupare maxim permis fiind de 70%. Avem deja ocupat cam 30%, dar mai sunt 2 săptămâni  în care se mai pot face rezervări și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Lucrurile sunt un pic diferite față de ianuarie și februarie, oamenii sunt mai puțini dornici să plece de acasă decât înainte”

Nici Pensiunea Sânziana din Gura Râului nu o duce mai bine

De asemenea, o situaţie asemănătoare cunoaşte şi Pensiunea Sânziana din Gura Râului, acolo unde reprezentanţii speră ca până la Paşti să se mai facă o serie de rezervări.

„În perioada aceasta avem cereri pentru perioada sărbătorilor pascale, în principal de la familii sau grupuri de prieteni. Sperăm ca pensiunea să fie ocupată în proporție de 70%. Anii trecuți tot timpul am avut grad de ocupare maxim, așteptăm să vedem ce rezervări vom mai avea în această perioadă”, Alina Câmpean, reprezentant al pensiunii Sânziana din Gura Râului.

Diferenţe majore a gradului de ocupare între pensiuni

Proprietarul a două pensiuni, una aflată la Răşinari, iar cealaltă la Păltiniş, Ionuţ Cornea, afirmă că situaţia între acestea este complet diferită.

„La Păltiniș, am rezervat deja pensiunea Panoramic la capacitatea de 70%, cât ne este permis. Pentru pensiunea din Rășinari încă nu avem cereri”, spune Ionuț Cornea, administrator de pensiuni.

Carmen Ghidiu, preşedinta Asociaţiei de pensiuni din Răşinari a afirmat faptul că în prezent esistă locuri libere, iar oamenii aşteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă situaţia de faţă se va schimba.

„Pensiunile mai au încă locuri libere, dar oamenii vor să vadă dacă restricțiile se vor mai împuțina sau nu”.