CEO-ul companiei Wizz Air, József Váradi ,a declarat că printre primele companii aeriene ce vor zbura de pe Aeroportul Brașov va fi Wizz Air.Totodată, Váradi a mai precizat, în cadrul conferinței online organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri Maghiari din România, că deschiderea aeroportului reprezintă un plus pentru locuitorii din Transilvania.

”Vorbim și despre Brașov de mult, dar întotdeauna într-o perspectivă de doi ani. Aeroportul are în mod clar o rațiune de a fi, iar România este o piață strategică importantă. Urmărim fiecare oportunitate de zbor și conexiune și am învățat lecția: singurul punct de pornire în țările și piețele în curs de dezvoltare este dezvoltarea infrastructurii la prețuri reduse”, a spus CEO-ul, conform Magyar Nemzet.

Aeroportul Brașov- oportunitate pentru Transilvania

Conform Turnul Sfatului, Váradi a mai precizat că Wizz Air va fi printre primele companii care vor zbura acolo.

” Wizz va fi printre primele companii care vor zbura acolo, doar mai trebuie pregătit aeroportul. Aceasta este marea oportunitate a viitorului apropiat și va fi un boom al turismului în Ținutul Secuiesc”, a mai spus șeful Wizz Air.

CEO-ul companiei Wizz a susținut că lucrurile vor reveni la normal după terminarea pandemiei. Cu toate acestea, companiile aeriene trebuie să se conformeze situației pandemice și să respecte toate regulile sanitare.

”Este posibil ca industria să revină la nivelurile din 2019 până în 2024-2025”, a mai spus CEO-ul Wizz Air.

Inaugurarea aeroportului din Brașov, posibil amânată

În 2020, autoritățile din Brașov au declarat că în vara anului 2021 Aeroportul Brașov va fi deschis. În prezent însă, previziunile sunt mai rezervate, iar prima decolare și prima aterizare se lasă așteptată.

„Suntem încrezători. Se lucrează pe toate planurile pentru a începe procedura de certificare a Aeroportului Brașov. Există și o zonă de necunoscut, cea a derulării licitațiilor, a obținerii avizelor, a colaborării cu alte entități ce nu sunt în subordinea sau coordonarea Consiliului Județean, de unde pot apărea decalări ale termenelor propuse. Vă asigurăm că tot ceea ce ține de echipa implicată în acest proiect se va face cu maxim de implicare ca și până acum”, a declarat președintele CJ Sibiu, informează Covasnamedia.ro.