Două accidente de circulație au avut loc în Zalău, în 48 de ore, în zona Uz Casnic. Unul dintre ele s-a soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 79 de ani, iar celălalt, un bărbat de 58 de ani este în stare gravă.

Primul accident a avut loc în 23 ianuarie, sâmbătă, în jurul orei 18.08. Un bărbat de 53 de ani, din județul Caraș Severin, în timp ce conducea o autoutilitară a acroșat un bărbat, în vârstă de 79 de ani, din Zalău, care traversa drumul public.

Impactul s-a produs pe bulevardul Mihai Viteazul, în intersecția de la autogară. În urma impactului, bărbatul a fost transportat la spital. La doar câteva ore  s-a constat decesul pietonului. Șoferul care a produs accidentul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Ancheta este în desfășurare, iar polițiștii trebuie să stabilească dacă bărbatul în vârstă de 79 de ani a traversat sau nu pe trecerea de pietoni.

Al doilea accident produs în aceeași zonă

Luni dimineața, la ora 6.04, exact în aceeași zonă, mai exact la intersecția bulevardului cu strada Armoniei, un tânăr de 32 de ani din Zalău a accidentat un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Bărbatul traversa strada trecerea de pietoni regulamentar.

Poliția a testat șoferul cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. În urma cercetărilor, polițiștii au  întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Infrastructură dezastruoasă, iluminare slabă

Mai multe persoane au atras atenția asupra stării deplorabile a drumurilor pe anumite porțiuni. Zălăuanii au postat mai multe comentarii pe rețelele de socializare privind slaba iluminare a unor zone în oraș, drumurile ce lasă de dorit pe alocuri. De asemenea, unele marcaje rutiere nu sunt suficient de vizibile, mai ales pe timp de noapte.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a mai precizat că ambele accidente s-au produs pe timpul nopții. De asemenea, din datele oficiale, în tot județul sunt identificați aproape zilnic șoferi ce gonesc pe străzi cu viteză mare și consumă alcool la volan.