Linia de componente pe care compania TenarisSilvotub o va realiza  va fi unică în Europa, iar testarea este 100 % automatizată.

Potrivit AGERPRES, noua linie include o instalație de control unicat ce înglobează metode multiple de control.

Pe primul loc e satisfacerea nevoilor clienților

„Aşa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienţilor din industria auto. Ele ne determină, în acelaşi timp, să ne autodepăşim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generaţie şi echipamente inovatoare concepute de echipa R&D Tenaris, asigură eficienţă, precizie înaltă, dar şi controlul automat al calităţii produselor”, a precizat pentru AGERPRESS Mihaela Popescu, preşedinte TenarisSilcotub.

Compania își va dubla capacitatea de producție de componente pentru airbag cu această linie. Ea va deservi clienții din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule.

Conform AGERPRES, compania din Zalău a investit în ultimii 10 ani peste 15 milioane de dolari în linii de producție. De asemenea, investitorii au achiziționat și modernizat echipamente și tehnologii. Toate acestea pentru fabricarea de produse şi componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto.

Compania Silcotub SA

Silcotub SA este o companie metalurgică din România și face parte din compania Tenaris- cel mai mare producător de țevi la nivel mondial. Unitățile sale de producție sunt situate la Zalău – linie de laminare la cald, cu o capacitate anuală de producție de 180.000 de tone de țevi fără sudură, și la Călărași – oțelărie, cu o capacitate anuală de producție de 470.000 de tone de oțel.

Titlurile societății sunt listate la a doua categorie a Bursei de Valori București, din ianuarie 2004, sub simbolul SLC. Principalele piețe de export ale Silcotub SA includ: Europa de Vest, America de Nord. De asemenea, alte piețe de export includ și Europa de Est și CSI.

SC Silcotub SA a fost înființată ca societate pe acțiuni în ianuarie 1991, prin reorganizarea Întreprinderii de Țevi Zalău.