Toate locurile disponibile din perioada 19 ianuarie-8 februarie din cele patru centre de vaccinare Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou și Șimleu Silvaniei au fost ocupate. Centrele de vaccinare deschise pentru faza a doua deschise în Sălaj la Zalău vor prelua programări doar din data de 8 februarie.

Toate locurile au fost ocupate

Potrivi Ligiei Marincaș, directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, pentru un ciclu de 21 de zile, capacitatea unui centru de vaccinare împotriva noului coronavirus este de 1.260 de locuri. În toate cele patru centre de vaccinare cu serul produs de Pfizer BioNTech din județ a fost atinsă limita maximă.

În lipsa vaccinurilor nu există posibilitatea de a deschide alte centre de vaccinare, chiar dacă sunt pregătite pentru a funcționa la capacitate maximă.

Programarea pentru vaccinare pe platformă se poate face și înainte de 8 februarie, dar doar în situații excepționale. Dacă cineva dintre cei programați renunță.

În Sălaj s-au vaccinat până în prezent 2.755 de persoane. Mai bine de 862 dintre persoanele vaccinate au fost în faza a doua.

Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore în România

Miercuri, 20 ianurie, au fost vaccinate 38.338 de persoane cu doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech. De la debutul vaccinării în România, ce a început pe 27 decembrie 2020 s-au administrat 308.384 de doze, la un număr de 302.570 de persoane.

În ultimele 24 de ore, numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare a fost de 57 de reacții comune și minore. 10 dintre reacții au fost de tip local și 47 de reacții generale.

Numărul total de reacții adverse la nivelul centrelor de vaccinare din 27 decembrie 2020 este dee 928 de reacții comune și minore. 327 de reacții de tip local cu durere la locul injectării și 601 reacții generale ( febră, cefalee, alergii de tip urticarea.

Conform statisticlor Bloomberg, România se află pe locul 18 în lume când vine vorba de vaccinare, iar la nivelul Uniunii Europene, țara noastră se află pe locul 6.