Cea mai afectată zonă de ninsorile abundente a fost Transilvania. La acest moment, se circulă în condiții de iarnă.

În județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, s-a acționat cu peste 100 de tone de material antiderapant.

La acest moment, în județul Covasna, pe DN 10 , stratul de zăpadă a ajuns la 2 centimetri. Se acționează cu trei ATB-uri.

Pentru a se putea circula pe N 2D, DN 10, DN 11, DN 11B, DN 11C, DN 12 şi DN 13E, în cursul nopții s-a intervenit cu 26 de tone de sare.

Zăpada a pus stăpânire pe Transilvania

În județul Brașov încă ninge, iar drumarii acționează pentru siguranța circulației.

Au fost răspândite peste 20 de tone de material antiderapant.

De asemenea, în Harghita și Miercurea Ciuc stratul de zăpadă a ajuns la 2 centimetri. Se acționează cu peste 20 de utilaje de deszăpezire, transmite Secția de Drumuri Naționale.

Până astăzi, la ora 16.00, este în vigoare un cod galben de ninsori și vânt puternic. Cele mai afectate județe sunt cele din Transilvania.

Potrivit ANM, la munte se vor înregistra ninsori unde cantitativ vor ajunge la 15-20 l/mp. De asemenea, se va depune un nou strat de zăpadă, local mai consistent în nordul Carpațior Orientali. Totodată, zăpadă se va depune și în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

De asemenea, se va depune unn strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60..90 km/h, viscolind temporar zăpada. În restul țării, vântul va înregistra viteze, în general, între 45…55 km/h, iar trecător 70 km/h.

Conducătorii auto sunt avertizați să adapteze viteza la condițiile meteo și să consulte Centrul Info Trafic înainte de a porni la drum.

La acest moment, nu sunt secțiuni de drum care să fie inaccesibile din cauza zăpezii.