Reprezentanții Companiei de Drumuri spun că  în Transilvania  spun că, la acest moment se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile. Toate porțiunile  blocate de zăpadă  sunt redate circulației.   Șoferii sunt sfătuiți să conducă prudent, să adapteze viteza la condițiile meteo.

Zăpada a pus stăpânire pe Transilvania. Ultimele detalii despre starea drumurilor

Potrivit Centrului Info Trafic, a fost redat circulației DJ 208G, după înlăturarea mai multor copaci doborâți de vântul puternic.

De asemenea, CFR a transmis că la acest moment se circulă normal după ce patru trenuri au staționat aproape 12 ore pe rutele  Malnaş Băi-Bixadul Oltului  și Tuşnad Sat.

Veștile nu sunt prea bune, însă, nici pentru următoarele 48 de ore.

Meteorologii spun că va continua să ningă abundent în toată Transilvania.

Și oficialii Salvamont Sibiu au emis atenționări pentru turiști. Aceștia spun că există risc de producere a unor avalanșe de zăpadă.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că zăpada și-a schimbat consistența și schiurile nu mai alunecă atât de bine. Şi există condiții de producere a accidentelor și pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă. Deci, multă responsabilitate din partea celor care merg pe munte, indiferent dacă activitatea lor se limitează la pârtiile pe schi sau la drumeții. Iar avalanşele sunt un pericol real”, au transmis aceștia.

 Transilvania. Ninsori abundente până joi

Potrivit ANM, până joi, 18 martie, va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 90 – 110 km/h. La altitudini de peste 1.500 de metri, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1.500 de metri altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În plus, în intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi şi în Banat, Crişana. În sud-vestul Olteniei şi nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50 – 60 km/h.