Este și cazul lui Dragoș Popa, originar din Zărnești, tânărul care a inițiat pe platform TikTok o provocare națională, „Orasul meu ”. Prezentarea video a orașului Zărnești, realizată chiar de el, a strâns peste 80 000 de vizualizări, semn că municipiul este apreciat.

Scopul mini-proiectului digital a fost crearea unei baze de date prin care orașele să beneficieze de o prezentare cât mai fidelă realității pe una dintre cele mai în vogă aplicații mobile.

Centrul de Informare Turistică a preluat prezentarea

Filmulețul realizat de Dragoș Popa, creator de conținut pe platforma TikTok, nu a fost trecut cu vederea de reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zărnești.

Aceștia au postat pe paginile lor de internet materialul realizat, cu invitația de a vizita orașul.

Ce oferă Zărnești turistic și economic?

Datorită poziționării geografice, Zărnești este unul dintre cele mai vizitate orașe din țară.

Munții Piatra Craiului sunt principala atracție, dar și rezervația de urși Libearty este frecvent vizitată. Aceasta este prima rezervație naturală pentru urșii captivi din România, a fost înființată în 2005, pe o suprafată de 69 de hectare.

În prezent are 100 de urși pe care turiștii îi îndrăgesc.

În strategia de promovare a turismului în județul Brașov, Consiliul Județean a inclus potențialul natural al orașului Zărnești, iar în anul 2020 a avut câteva puncte clare stabilite în buget.

A fost finalizat DJ 112 H Zărnești-Tohănița și s-au reabilitat mai multe străzi circulate din oraș.

Un alt proiect major al orașului a fost extinderea stației de epurare ,o investiție de peste 24 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

De asemenea, municipalitatea are în derulare două proiecte cu finanțare europeană în valoare de peste 30 de milioane de lei, care vizează dotarea cu echipamente medicale a Spitalului  Dr. „Caius Tiberiu Sparchez ”

Cea mai mare parte a aparaturii a fost pusă în funcțiune, prioritate având ventilatoarele pentru respirație mecanică.

De renovare și eficientizare energetică va beneficia și ambulatoriul spitalului.

Proiectul prevede sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice a energiei, respectiv 30 de panouri solare și peste 100 de panouri fotovoltaice de tipul off-grid.

Exemplul de promovare pe platforma TikTok poate fi considerat un proiect-pilot pentru promovarea turismului românesc, mai ales în contextul pandemiei, dar și de stimulare a creativității în rândul tinerilor.