În data de 8 martie, în jurul orei 08.40, polițiștii de frontieră au depistat zece cetățeni din Afganistan și Siria ce au încercat să treacă ilegal frontiera. Cetățenii străini erau ascunși în două automarfare.

În urma controalelor Poliția de Frontieră au descoperit în  interiorul unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean bulgar, șapte cetățeni străini. Șoferul transporta baterii pentru o societate din Germania.

Persoanele au fost preluate la sediul sectorului. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii sunt din Afganistat, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani.

Trei cetățeni străini descoperiți de polițiști la Borș II

În 9 martie, la Borș II, polițiștii au efectuat un control asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean din Georgia. În urma controlului au fost descoperiți trei cetățeni străini. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii sunt din Siria, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

Șoferul transporta paleți pentru mai multe societăți din Polonia. Cetățenii au fost descoperiți în interiorul compartimentului de marfă.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au efectuat cercetări pentru stabilirea activității infracționale. La finalizare se vor dispune măsurile legale care se impun.

Țigări confiscate la Sighetul Marmației în valoare de aproape 90.000 de lei

Ieri, 9 martie, polițiștii de frontieră in cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat 7.500 pachete de țigări. Valoarea totală a țigărilor este  în valoare de 87.750 de lei. Țigările proveneau din Ucraina. De asemenea, un autovehicul a fost indisponibilizat la sediul instituției. Valoarea mașinii era de 9.000 de lei.

Acțiunea a avut loc în jurul orei 20.00, când polițiștii au descoperit mai multe persoane ce transportau pachete voluminoase pe malul râului Tisa spre un autoturism parcat în zonă.

Polițiștii au efectuat somații legale prin voce. Cetățenii nu s-au supus. Ei au abandonat coletele în autoturism și au fugit spre teritoriul ucrainean, aruncându-se în apa râului Tisa.

Pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat în care se aflau 15 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană