Sămbătă, câteva zeci de oameni se pregăteau să se ducă la  protestul AUR ca să-și apere libertatea de …orice. Libertatea de a nu purta masca, libertatea să-I înjuri și să-I judeci pe medici la grămadă. Libertatea de a-l înjura pe Arafat și a-I urla numele ca să știe că e un străin. Libertatea de a face ce vrea mușchii tăi fără să-ți pese de alții. Și cu pancarte împotriva obligativității vaccinării- cu toate că vaccinarea nu-i obligatorie(sic.).

Tot sâmbătă, lângă  Muzeului Etnografic „Romulus Ladea”  alți zeci de clujeni s-au adunat în liniște ca să celebreze Natura. Participau la „Marșul Haosului Imobiliar”,  protestul pașnic,ca să scape pădurea Hoia de devastare, ca locuitorilor municipiului să le rămână un loc  cu aerul nepoluat. Marșul este menit să apere Pădurea Hoia Baciu de construcțiile haotice care doreau a fi construite chiar în buza pădurii. Nu s-au strigat lozinci rasiste, nu s-au vânturat pancarte. Acești protestatari nu și-au strigat iubirea de natură și neam pentru că o aveau în inimi. Și erau siguri de ea!

Tot protestul a început cu câteva, banale, fotografii

Câteva fotografii cu un drum pietruit din Pădurea Hoia Baciu au intrat în atenția activiștilor de mediu. Un clujean a postat niște poze pe grupul Clujul Civic .A spus că nu a văzut niciun panou informativ legat de drumurile în construcție. Totodată, clujeanul a spus că erau utilaje parcate lângă Muzeul Etnografic, semn că asfaltarea drumurilor și pietruirea lor va continua. Fotografiile au ajuns în atenția a mai multor clujeni care s-au săturat de clădirile imense din oraș Fostul deputat, Adrian Dohotaru a inițiat acest marș, dar și o petiție prin care dorește să atragă atenția autorităților cu privire la ilegalitățile care se petrec în Pădurea Hoia Baciu.

„De ce ne induce în eroare și își declină responsabilitatea? Pentru ca Clujul să rămână un haos imobiliar, un oraș pentru profit, nu pentru locuit? De ce nu intervine președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, din moment ce drumul de șantier dă într-o alee pietonală propusă de Consiliul Județean la extinderea Muzeului Etnografic? Credeți că drumuri pe câțiva km și ansambluri imobiliare de 10 etaje, despre care nimeni nu oferă date, se fac fără suportul tacit, dacă nu explicit, al administrațiilor PNL din județ? Nicio autoritate nu intervine pentru că spune că drumul nu e în proprietatea sa. În interesul cui e acest haos administrativ?”, a scris activistul clujean în cadrul scrisorii deschise, postată pe pagina sa de Facebook.

Emil Boc a declarat săptămâna aceasta că el nu știe nimic despre acești „giganți care urmează să se construiească chiar în buza pădurii”. A spus că îl îngrijorează faptul că s-a aprobat acest proiect fără un studiu de trafic.