Mai mulți voluntari francezi au decis să-și petreacă 40 de zile într-o peșteră pentru a putea explora limitele adaptabilității umane la izolare, informează BBC.

La acest studiu au participat peste 15 francezi și au decis să se ,,izoleze” pentru 40 de zile în peștera Lombrives din sud-vestul Franței, fără telefoane, ceasuri sau lumina soarelui. Pe parcursul studiului, participanții au dormit în corturi și nu au avut voie să intre în contact cu lumea exterioară.

Proiectul și-a propus să testeze modul în care oamenii răspund la pierderea simțului timpului și spațiului.

Izolați de bunăvoie pentru 40 de zile într-o peșteră

Participanții, cu vârste cuprinse între 27 și 50 de ani au părăsit peștera după ce cele 40 de zile s-au terminat. Oamenii au participat la experimentul Deep Time.

Oamenii de știință care supravegheau proiectul au intrat în peșteră cu o zi mai devreme pentru a le spune că proiectul se apropie de sfârșit.

Cât timp au stat sub pământ, grupul francez au fost nevoiți să îndeplinească mai multe sarcini. Totodată, ei au trebuit să se bazeze pe ceasurile biologice și ciclurile de somn pentru a-și structura zilele, potrivit BBC. În peșteră, grupul de 15 oameni au fost nevoiți să tragă apă dintr-o fântână adâncă de 45 m și să-și producă singuri electricitatea cu ajutorul unei biciclete.

Proiectul Deep Time a avut ca și scop înțelegerea în care oamenii se pot adapta la condiții extreme de viață pe o perioadă lungă de timp. Activitatea creierului și funcția cognitivă a voluntarilor au fost analizate înainte de a intra în peșteră, pentru a aduna date pentru studiile comparative.

Reamintim faptul că pentru 40 de zile, un grup de francezi s-au închis în peștera peștera Lombrives din sud-vestul Franței, fără telefoane, ceasuri sau lumina soarelui. Pe parcursul studiului, participanții au dormit în corturi și nu au avut voie să intre în contact cu lumea exterioară.