Urmare a unei acțiuni de ecologizare în comuna Rebra și a efortului depus de către 60 de cetățeni, voluntarii au reușit să strângă un număr impresionant de saci plini cu deșeuri, respectiv 400.

Acțiune de ecologizare cu prezență politică

Surpriza a venit însă din partea politicienilor care nu s-au sfiit să pună osul la treaba, astfel că, la acțiune au participat subprefectul Lorand Toth, viceprimarul Bistriței, Călin Stan, consilierul municipal Nicolae Pavelean, toți de la USR PLUS, precum și Vlad Grigoraș, inițiatorul grupului ”Oameni pentru oameni”.

Gunoiul strâns a fost adunat din albia, precum și de pe malurile râului Rebra.

Călin Stan: „Prin puterea exemplului putem schimba mentalități și obiceiuri nesănătoase”

Potrivit viceprimarului Călin Stan, vreme de 24 de ore politica a ocupat locul secund, toată atenția sa fiind îndreptată către o acțiune de ecologizare pe văile din Rebra la care au participar zeci de tineri și voluntari.

”Am decis să uităm de politică măcar pentru o zi. Împreună cu o echipă de oameni dragi, voluntari, tineri, am desfășurat o acțiune de ecologizare pe văile din comuna Rebra. Pe lângă conștientizarea problemei deșeurilor din județul nostru, am dorit să trecem și la fapte.

Fiecare după puterea lui a muncit și la final am strâns sute de saci de deșeuri. Mulțumiri tuturor pentru implicare. Prin puterea exemplului putem schimba mentalități și obiceiuri nesănătoase”, a afirmat președintele USR Bistrița-Năsăud, viceprimarul Bistriței Călin Stan.

Nicolae Pavelean: „Doar împreuă putem scăpa natura de gunoaie”

La rândul său, consilierul Nicolae Pavelean a subliniat importanța menținerii curățeniei pentru salvarea naturii de deșeurile aruncate alandala.

”Am mai reușit să eliberăm o mică parte a naturii din multitudinea de deșeuri aruncate la voia întâmplării.

Singurul semn de apreciere din partea cetățenilor pentru această muncă a zecilor de voluntari ar fi să vedem că nu se mai aruncă deloc deșeuri în natură, iar atunci când avem ocazia să îngrijim natura să o facem cu toții fără ezitare pentru că doar împreună putem scăpa natura de gunoaie”, este de părere consilierul municipal Nicolae Pavelean.