Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria și are ca scop stabilirea finanțării centrelor de vaccinare.

În ultima perioadă, reprezentanții AMR au fost cei mai aprigi critici ai premierului Cîțu.

Aceștia sunt supărați că nu s-au alocat bani pentru amenajarea și dotarea centrelor de vaccinare. Emil Boc, liderul AMR, l-a înfruntat chiar și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

De asemenea, reproșurile primarilor se referă și la măsurile fiscale anunțate.

Edilii sunt foc și pară pentru că nu se mai măresc pensiile speciale, dar și pentru că aplicarea TVA-ului de 5% pentru unele imobile se amână cu un an.

Argumentele lui Cîțu sunt doar de ordin economic. El explică măsurile în contextul crizei economice generată de pandemie.

Mandat de foc pentru premierul Cîțu– Cum vrea să relanseze economia

Guvernul are anul acesta o misiune grea. Anul a început cu protestele medicilor, bugetarilor. Toți sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor.

Ba mai mult, CCR a declarat constituțională majorarea pensiilor cu 40%m initiativă a guvernului Dăncilă. Prin urmare, din bugetul de austeritate, și pensionarii așteaptă bani în plus.

Discursul lui Cîțu este, însă, scurt și optimist.

În cursul zilei de luni, 18 ianuarie, a purtat discuții cu omlogul său francez.

Transmite românilor că relansarea economică este aproape.

Împreună cu ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, am avut o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, în cadrul căreia am discutat despre proiectul de buget pe anul 2021, și despre asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice pe termen lung.

Un alt subiect a fost reforma în administrația publică și o mai bună chivernisire a banilor publici pentru a genera dezvoltare.”

După polemicile cu Emil Boc, Cîțu a anunțat că banii pentru centrele de vaccinare vor fi din bugetul național. Sunt primari în țară care au ezitat să amenajeze centre de vaccinare. Au invocat auditul nefavorabil al Curții de Conturi. Un astfel de caz s-a înregistrat în județul Brașov.