Artista Ada Milea a transmis cu ocazia Zilei Europei un mesaj din inimă, precum și un cânt adresat bistrițenilor.

De asemenea, alături de aceasta s-au alăturat și alți artiști, actori, dar și mai multe cadre didactice care au înaintat diverse mesaje pentru cetățenii județului prin intermediul Europe Direct Bistrița-Năsăud.

Ziua Europei celebrată într-un mod inedit

Ziua Europei a fost marcată anul acesta într-un mod inedit de către Europe Direct Bistrița-Năsăud. În cursul acestui weekend, producătorii locali de la Produs în Bistrița-Năsăud s-au întâlnit cu bistrițenii, prilej cu care în data de 09.05.2021 s-a organizat la Casa Argintarului o incursiune în istoria și cultura cetății Bistriței. De asemenea, pe pereții monumentului istoric s-a proiectat steagul Uniunii Europene.

Fără doar și poate, momentul culminant l-a reprezentat un maraton de mesaje video, venite din partea anumitor bistrițeni.

„A fost un maraton de mesaje de la oameni care își au originile în județul Bistrița-Năsăud. Un mesaj din sufletul lor pentru locuitorii din Bistrița-Năsăud, cu ocazia Zilei Europei.

Toate sunt impresionante și diverse, fiecare chiar și-a pus sufletul în mesajul lui. Fiecare cu stilul lui, cu emoția proprie”, a declarat Elena Bărbos, coordonator Europe Direct Bistrița-Năsăud.

Mesaje transmise și de alți artiști

Printre muzicienii care au trimis mesaje video s-au numărat și Paul Gogancea și Sorin Borzoș, Vasile Bancea și Dani Năsăudean, precum și Iarba Fiarelor. De asemenea, nu a lipsit nici Ada Milea.

„Bistrița-Năsăud, cel mai optimist nume de județ pe care-l aud. Oamenii-s optimiști, dacă ești din Bistrița-Năsăud știi să te bucuri că exiști”, a transmis Ada Milea.

Nu în ultimă instanță, mesaje au transmis și Alinei Schreglmann, de la Forumul Româno-German Nosa Nurnberg, precum și creatorul popular Virginia Linul.

Totodată, au mai vorbit și actorul Adian Titinei și profesorul Ioan Bâcă care a fluierat imnul Europei, dintr-o casă veche, din vârf de munte.